Κάτια Ζυγούλη - Απόστολος Ρουβάς: Έφτιαξαν πίτσες και μας... τρέλαναν - Αυτές είναι οι συνταγές!
Taste

Κάτια Ζυγούλη - Απόστολος Ρουβάς: Έφτιαξαν πίτσες και μας... τρέλαναν - Αυτές είναι οι συνταγές!

Πριν λίγες ημέρες, ένα βίντεο στο κανάλι της Κάτιας Ζυγούλη έκανε πάταγο στο Youtube. Σε αυτό, η πανέμορφη Κάτια Ζυγούλη και ο αδερφός του συζύγου της, Απόστολος Ρουβάς, φτιάχνουν όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερεις πίτσες διαφορετικών γεύσεων, ικανοποιώντας έτσι όλα τα γούστα!

Δίνουν οδηγίες για υπέροχη ζύμη και τέλεια σάλτσα! Άλλωστε, η Κάτια Ζυγούλη είναι από τις μαμάδες που φροντίζουν τα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά, ακόμα και όταν πρόκειται για πίτσα. Όσον αφορά τον Απόστολο Ρουβά, είναι ένας εξαιρετικός σεφ, ο οποίος μας μαθαίνει νόστιμες συνταγές, αφού φέτος τον απολαμβάνουμε τηλεοπτικά στην εκπομπή “Πάμε Δανάη!”. Ας δούμε, λοιπόν, τη μέθοδο εκτέλεσης για να ετοιμάσουμε σπιτική πίτσα για τους φίλους ή τα παιδάκια μας!

Ζύμη για Τραγανό Φύλλο

Υλικά:

9 γραμμάρια μαγιά ξηρή 250 γραμμάρια νερό, χλιαρό 1 πρόζα ζάχαρη κρυσταλλική 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο 1 πρόζα αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτετε ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Όταν δεν μπορείτε να το δουλέψετε με το κουτάλι, το πλάθε:; με τα χέρια. Λαδώνετε ένα μπολ, βάζετε ζυμάρι μέσα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε, σε θερμοκρασία περιβάλλον μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί. Το πόσο θα αφήσετε εξαρτάται από την εποχή. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα πασπαλίζετε με σιμιγδάλι. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε ανοίγετε το ένα ζυμάρι με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζετε παραπάνω σιμιγδάλι. Όταν η ζύμη αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα την μεταφέρετε στο ταψί και προσθέτετε υλικά της αρέσκειάς σας, ξεκινώντας από τη σάλτσα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα άλλα 3 ζυμάρια.

Σάλτσα Ντοματας για Πίτσα

Υλικά:

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ

1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ξερή 5-6 κλαδιά θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε να σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με μία κουτάλα. Προσθέτετε τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε για άλλα λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία. Σερβίρετε πάνω σε οποιαδήποτε ζύμη πίτσας.

Ιταλική με Πέστο

Υλικά για τη Σάλτσα Πέστο:

50 γραμμάρια βασιλικό, φρέσκο

1-2 σκελίδες σκόρδο

20 γραμμάρια κουκουνάρι

20 γραμμάρια κάσιους

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Αλάτι & Πιπέρι

Λίγο χυμό λεμονιού, προαιρετικά

Εκτέλεση για τη Σάλτσα Πέστο:

Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός.

Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved