Μαμαδίστικες και Πεντανόστιμες συνταγές από τη Γωγώ Μαστροκώστα!
Taste

Μαμαδίστικες και Πεντανόστιμες συνταγές από τη Γωγώ Μαστροκώστα!

Αναμφίβολα, η Γωγώ Μαστροκώστα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που μπορούν και συνδυάζουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την μεγαλύτερη αγάπη της, τη μαγειρική!

Τι και αν λιώνει στα γυμναστήρια προκειμένου να διατηρεί το καλλίγραμμο κορμί της, δεν παραλείπει να αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα. Οι συνταγές που ετοιμάζει για την οικογένεια και τους φίλους της είναι ανάρπαστες. Μία είναι αυτή, ωστόσο, που κάνει την κόρη της, Βικτώρια, και τον σύζυγό της, Τραϊανό Δέλλα, να γλύφουν τα χεράκια τους. Αυτή δεν είναι άλλη από την σπιτική σπανακόπιτα, την οποία έμαθε να φτιάχνει από την μητέρα της πέρα από τις αλμυρές αμαρτίες η Γωγώ Μαστροκώστα τα καταφέρνει εξαιρετικά και στην ζαχαροπλαστική.

Τι και αν λιώνει στα γυμναστήρια προκειμένου να διατηρεί το καλλίγραμμο κορμί της, δεν παραλείπει να αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τη8 στην κουζίνα. Οι συνταγές που ετοιμάζει για την οικογένεια και τους φίλους της είναι ανάρπαστες. Μία είναι αυτή, ωστόσο, που κάνει την κόρη της, Βικτώρια, και τον σύζυγό της, Τραϊανό Δέλλα, να γλύφουν τα χεράκια τους. Αυτή δεν είναι άλλη από την σπιτική σπανακόπιτα, την οποία έμαθε να φτιάχνει από την μητέρα της πέρα από τις αλμυρές αμαρτίες η Γωγώ Μαστροκώστα τα καταφέρνει εξαιρετικά και στην ζαχαροπλαστική.

Σπιτική Σπανακόπιτα

Υλικά:

400 γραμμάρια σπανάκι

2 αυγά

3-4 κρεμμύδια

4 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι και πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

100 γραμμάρια γραβιέρα

200 γραμμάρια φέτα κατσικίσια με λίγα λιπαρά

3 φλιτζάνια αλεύρι

5 κουτάλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Ξεκίνα ρίχνοντας το αλεύρι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε λίγο αλάτι. Ρίξε μέσα το ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακάτεψε με τα χέρια σου, αφού προσθέσεις λίγο ζεστό νερό. Πρόσθεσε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει τέλειο το ζυμάρι σου. Σκέπασε για περίπου 1 ώρα με μία πετσέτα. Στο μεταξύ ετοίμασε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια σου. Στύψε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ. Σπάσε και τα αυγά και ανακάτεψε. Τρίψε μέσα τη φέτα και την γραβιέρα. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και ανακάτεψε καλά. Ρίξε λίγο αλεύρι σε μία λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο σου. θα χρειαστεί να ανοίξεις δύο φύλλα. Επομένως, χώρισε τη ζύμη σου σε 2 κομμάτια. Άπλωσε το ένα φύλλο στο ταψί, ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την ομοιόμορφα. Βάλε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Χάραξε το πάνω φύλλο, πασπάλισε με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Μετέφερε το ταψί με το λαχταριστό περιεχόμενό του σε προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για 30-40 λεπτά. Η σπανακόπιτά σου είναι πανέτοιμη!

Πανεύκολο banoffee σε 30 λεπτά

Υλικά:

250 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα σε σκόνη

230 γραμμάρια βούτυρο (110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά) 100 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)

3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες

200 γρ κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

Σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση:

Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μία κατσαρολίτσα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση περίπου 22 εκατοστά. Το απλώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προ­σθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μία στρώ­ση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved