Τούρτα παγωτό με brownies από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία λαχταριστή τούρτα που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το παντεσπάνι brownies
- 450 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 6 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κακάο
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση παγωτό
Για τη βάση βανίλια
- 1,5 λίτρο γάλα, 3,5%
- 360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 15 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη γεύση φράουλα
- 250 γρ. φράουλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γεύση σοκολάτα
- 30 γρ. κουβερτούρα
- 30 γρ. κακάο
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. μαρέγκες, πολύχρωμες
- 20 γρ. μίνι πρέτζελ
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ