Πίτα bread από τον Άκη Πετρετζίκη
Απίθανη συνταγή για πίτα bread από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 1 αγγούρι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 200 γρ. κοτόπουλο tandoori
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι γ.ο.χ., το αλάτι, το ελαιόλαδο και πλάθουμε με τα χέρια μας 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ