Μαρέγκες κολοκύθα από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαχταριστές και υπέροχες μαρέγκες κολοκύθα από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
150 γρ. ασπράδια
1 κ.σ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα, για τα μάτια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα.
Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, το πορτοκαλί χρώμα, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ