Λαχανοντολμάδες από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαχανοντολμάδες από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το παραδοσιακό σπιτικό φαγητό λαχανοντολμάδες με λάχανο, κιμά και απαλή λεμονάτη σάλτσα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τους λαχανοντολμάδες
1 λάχανο, μεγάλα
αλάτι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
3 κλ. δεντρολίβανο
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας Maggi
ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
φέτες λεμόνι
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ