Σπανακόρυζο κοκκινιστό από τον Άκη Πετρετζίκη
Κλασσική και πάντα νόστιμη συνταγή για σπανακόρυζο κοκκινιστό από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ρύζι γλασέ
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
700-800 γρ. νερό
1 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
λεμόνι
φέτα
ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ