Τσιπούρα στον ατμό με πουρέ γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Σήμερα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων είναι μέρα για ψάρι και ο Άκης Πετρετζίκης έχει να σας προτείνει ένα υπέροχο πιάτο!
Θα χρειαστείτε:
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
80 γρ. ταχίνι
40 γρ. μέλι
χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
Για την τσιπούρα
300 γρ. τσιπούρα, φιλέτο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. σπαράγγια
Για τη σάλτσα
50 γρ. ταχίνι
40 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 κ.γ. μέλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
λάιμ
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ