Μαρκίζ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Μαρκίζ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
400 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 αβγά, μέτρια
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
15 κεράσια
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί), και ανακατεύουμε με μια μαρίζ την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ