Το γαλακτομπούρεκο του Άκη Πετρετζίκη
Το γαλακτομπούρεκο του Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 λεμόνι
75 γρ. μέλι
Για την κρέμα
4 αβγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σιμιγδάλι
100 γρ. βούτυρο
220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com