Πάστα ταψιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα γλυκό που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Για το σιρόπι
250 γρ. νερό
250 ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κονιάκ
2 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σπορέλαιο
Για την κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο
Για τη γκανάς
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κουβερτούρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ