Ψωμί μαργαρίτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ψωμί μαργαρίτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
250 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για την επικάλυψη
50 γρ. νερό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. σουσάμι
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και τη μαγιά, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα, για 5-6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και αφήνουμε 1- 1 ½ ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ