Chutney μάνγκο από τον Άκη Πετρετζίκη
Chutney μάνγκο από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
125 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κάρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μάνγκο, ώριμα
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κράκερ
150 γρ. κατσικίσιο τυρί
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξίδι, τη ζάχαρη, το κάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλάτι, και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Καθαρίζουμε τα μάνγκο, τα κόβουμε σε κύβους, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και δέσει το chutney.
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ