Γιουβαρλάκια με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Γιουβαρλάκια με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια αυθεντική, παραδοσιακή, ελληνική συνταγή με κιμά μοσχαρίσιο, ρύζι γλασέ και μυρωδικά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό, μέτριο
1 1/2 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας Maggi
δεντρολίβανο
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
φέτα
ρίγανη
ψωμί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ