Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη λαχταριστή συνταγή του ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας.

Συστατικά

Για τη montée λευκής σοκολάτας

5 γρ. φύλλα ζελατίνης
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
50 γρ. γλυκόζη
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
Για το σιρόπι
600 γρ. νερό
650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
50 γρ. ρούμι, λευκό

Για το ραβανί

3 αυγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
1 βανιλίνη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το ταψί
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το ταψί

Δες βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved