Βιενέζικο σοκολατένιο κέικ (Ζάχερ τόρτε) από τον Άκη Πετρετζίκη!
Λαχταριστή συνταγή για τις ώρες που θέλουμε ένα ωραίο γλυκό!
Θα χρειαστείτε:
Για το παντεσπάνι
200 γρ. κουβερτούρα
6 αυγά, μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο, για τη φόρμα
Για το γλάσο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. γλυκόζη
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Για το σερβίρισμα
πραλίνα φουντουκιού
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ