Χριστόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη
Χριστόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη. Μία παραδοσιακή συνταγή για την περίοδο των γιορτών και φτιάξτε την και εσείς!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το ζυμάρι
550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά ξηρή
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ελαιόλαδο, +έξτρα 10 γρ. για το μπολ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. κανέλα
10 γρ. αλάτι
30 γρ. γλυκάνισο
100 γρ. καρυδόψιχα
Για το στόλισμα
120 γρ. νερό, χλιαρό
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 καρύδι, ολόκληρο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
Για το γλασάρισμα
120 γρ. μέλι
20 γρ. κονιάκ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ