Δανέζικο κέικ με ινδοκάρυδο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Το απόλυτο κέικ για να συνοδέψετε τον καφέ σας, με ζουμερή γέμιση και τραγανή επικάλυψη ινδοκάρυδου από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και αφράτο δανέζικο κέικ με ινδοκάρυδο.
Αναλυτικά τα υλικά της συνταγής:
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 ml γάλα, 3,5%
- 350 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
Δείτε όλη την συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ