Πίτσα με λεπτή ζύμη από τον Άκη Πετρετζίκη
Τι καλύτερο από πίτσα με λεπτή ζύμη και υπέροχα υλικά; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή...
Θα χρειαστείτε:
Για το ζυμάρι
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. μαγιά ξηρή
300 γρ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. παρμεζάνα
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 φέτα σκόρδο, από μια σκελίδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πιπέρι
Για τη σύνθεση
200 γρ. γκούντα, τριμμένο
200 γρ. απάκι
200 γρ. μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ