Χοιρινός λαιμός με ψητές γλυκοπατάτες και σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Χοιρινός λαιμός με ψητές γλυκοπατάτες και σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη

Η απόλυτη συνταγή! Χοιρινός λαιμός με ψητές γλυκοπατάτες και σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Περετζίκη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τον λαιμό

2,5 κιλά χοιρινό λαιμό

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1⁄2 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

5 κλ. δεντρολίβανο

5 κλ. θυμάρι

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

Για τις γλυκοπατάτες

1 κιλό γλυκοπατάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

20 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό

300 γρ. νερό

1 κ.γ. μέλι

1 κύβο κότας

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1⁄2 κ.σ. μουστάρδα, σε κόκκους

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

θυμάρι, ψιλοκομμένο

πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved