Ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια και τρούφα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα λαχταριστό και διαφορετικό πιάτο! Ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια και τρούφα από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα μανιτάρια
30 γρ. άγρια μανιτάρια, αποξηραμένα
550 γρ. νερό, (250 γρ. βραστό + 300 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια shimeji
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. κρεμμύδια
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σύνθεση
400 γρ. ζυμαρικά
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
χυμό λάιμ, από ½ lime
½ κ.γ. λάδι τρούφας
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 τρούφα , μαύρη, κομμένη σε λεπτές φέτες
πιπέρι
20 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ