Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Είναι λαχταριστό και ξεχωριστό και φυσικά σου έχουμε την συνταγή μόνο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την απίθανη συνταγή του για να φτιάξουμε σήμερα κιόλας σολομό με σάλτσα τεριγιάκι.
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
- 120 ml σάκε
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 ml σάλτσα σόγιας
- 5 σκ. σκόρδο
- 60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
- 5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 500 γρ. νερό
Για το ρύζι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 500 γρ. νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
Για τον σολομό
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. μπρόκολο, βρασμένο
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
- φύλλα κόλιανδρου
- σουσάμι, μαύρο
Για το σερβίρισμα
- 1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες
Δείτε ολόκληρη την συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ