Κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κανελόνια με κιμά και κρέμα γραβιέρας από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε μια πιο gourmet εκδοχή για τα κανελόνια, με κιμά και κρέμα γραβιέρας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τον κιμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

40 γρ. πελτέ ντομάτας

1 κύβο κότας

400 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

πιπέρι

½ κ.γ. κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

Για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

4 γρ. αλάτι

πιπέρι

1 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το λάδι βασιλικού

30 γρ. φύλλα βασιλικού

100 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σύνθεση

300 γρ. κανελόνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

10 γρ. παντζάρι, σε φύτρες

πιπέρι

2 κ.σ. λάδι βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved