Φτιάξτε το πιο αφράτο και σιροπιαστό ραβανί όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Ρεβανί Βέροιας από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα παραδοσιακό σιροπιαστό κέικ από τη βόρεια Ελλάδα. Αφράτο και σιροπιαστό κέικ! Τέλειο επιδόρπιο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το σιρόπι
900 ml νερό
1200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
Για το κέικ
215 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 γρ. μαστίχα
8 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, τριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ