Φτιάξτε ένα λαχταριστό και παραδοσιακό κέικ πορτοκάλι όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Κέικ πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να γίνει το παραδοσιακό κέικ ποστοκαλιού πιο αφράτο από ποτέ!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ