Taste

Γκιοζλεμές με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία υπέροχη συνταγή για την παραδοσιακή τούρκικη πίτα Γκιοζλεμέ με λεπτό χειροποίητο φύλλο που ψήνεται στο τηγάνι μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Τα υλικά είναι:

Για τη ζύμη

250 γρ. νερό

½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

8 γρ. μαγιά ξηρή

350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το ταψι και τον πάγκο

150 γρ. καλαμποκάλευρο

40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ

10 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

150 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μπούκοβο, καυτερό

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

πιπέρι

300 γρ. μπούτι κοτόπουλου, ψημένο

Για το τηγάνισμα

40 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι, φρεσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved