Σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ! Ένα... φαντασμαγορικό γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες!
Θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
200 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
70 γρ. κονιάκ
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη μους λευκής σοκολάτας
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. νερό, κρύο
650 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
250 γρ. κουβερτούρα λευκή
150 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
250 γρ. σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
κακάο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ