Πίτσα με λεπτή ζύμη από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η πιο γευστική πίτσα για όσους την αγαπούν με λεπτή ζύμη!
Θα χρειαστείτε:
Για το ζυμάρι
500 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. μαγιά ξηρή
300 γρ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. παρμεζάνα
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 φέτα σκόρδο, από μια σκελίδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πιπέρι
Για τη σύνθεση
200 γρ. γκούντα, τριμμένο
200 γρ. απάκι
200 γρ. μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ