Μεσογειακή πίτα με λαχανικά, φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία πίτα που θα κάνει πιο γευστικό το φετινό καλοκαίρι σας!
Θα χρειαστείτε:
Για το φύλλο
300 γρ. σκληρό αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
10 γρ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Για τη γέμιση
3 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές
1 μελιτζάνα
2 κρεμμύδια
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 ντομάτες, τριμμένες
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κύβο κότας
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιιλοκομμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό, μεσαίο
500 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Για τη σύνθεση
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ