Κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες και απογειώστε το προσθέτοντας κρόκο Κοζάνης, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Εύκολο, καλοκαιρινό και άκρως γευστικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

500 γρ. κριθαράκι, μέτριο

1 κιλό γαρίδες, με κέλυφος

1.500 γρ. νερό

6-8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 στικ σέλερι

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

3 ντομάτες, τριμμένες (500 γρ.)

1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε στήμονες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½ ματσάκι μαϊντανό

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο

1 λεμόνι, σε φέτα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved