Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνδυάστε το αγαπημένο σας σιροπιαστό ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας και θα έχετε το απόλυτο γλυκό! Η τέλεια συνταγή για την πιο gourmet εκδοχή του ραβανί και φτιάξτε τη όπως ο Άκης Πετρετζίκης

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη montée λευκής σοκολάτας

5 γρ. φύλλα ζελατίνης

550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

50 γρ. γλυκόζη

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

180 γρ. κουβερτούρα λευκή

Για το σιρόπι

600 γρ. νερό

650 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 στικ κανέλα

φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

50 γρ. ρούμι, λευκό

Για το ραβανί

3 αυγά, μεσαία

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το ταψί

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

βούτυρο, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

φλούδες πορτοκαλιού

κανέλα, σε σκόνη

φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG NETWORK