Kitchen Lab: Συνταγές για μια ξεχωριστή γαστρονομική χρονιά - Τι θα μας δείξει ο Άκης Πετρετζίκης
Taste

Kitchen Lab: Συνταγές για μια ξεχωριστή γαστρονομική χρονιά - Τι θα μας δείξει ο Άκης Πετρετζίκης

Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Ιανουαρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο του Kitchen Lab για το 2024 στις 16:40!

Το μενού συνδέει θρεπτικότητα και δημιουργικότητα με φόντο την παράδοση στο γλυκό, για μια πολύ γλυκιά και ξεχωριστή γαστρονομική χρονιά.

Την απόλυτη θρεπτική σαλάτα με κινόα και ρεβίθια, μια σαλάτα που μπορεί άνετα να σταθεί και ως κυρίως γεύμα, είναι το πρώτο πιάτο στο μενού. Πολύχρωμη, πανέμορφη και πολύ χορταστική, θα σας αρέσει πολύ και θα σας λύσει τα χέρια σε οποιαδήποτε περίσταση. Βάζει κίμινο, μπούκοβο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει, βάζει ελαιόλαδο, ανακατεύει και σερβίρει. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει fajitas, που είναι αγαπημένο πιάτο για πάρα πολύ κόσμο, αλλά εκείνος τα κάνει στην vegan εκδοχή τους και δημιουργεί κάτι εντελώς καινούργιο, αλλά το ίδιο νόστιμο που θα απολαύσει κάθε διατροφικής συνήθειας καλεσμένος σας.

Για επιδόρπιο προτείνει ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, την μπουγάτσα, στην χανιώτικη της εκδοχή, απογειώνοντας την απόλαυση στα ύψη. Πρόκειται για μια πολύ παραδοσιακή συνταγή που είναι ανάρπαστη και έχει φανατικούς οπαδούς, πασπαλίζει με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα και σερβίρει!

Kitchen-Lab-13.01.2024Akis.jpg

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40, το οποίο θα δημιουργήσει νέες συνήθειες αφού θα σας δείξει συνταγές που, όταν τις ακούσετε, αποκλείεται να φανταστείτε πως μπορείτε εύκολα να τις ετοιμάσετε μόνοι στο σπίτι σας. Θα φτιάξει είτε φαγητά που τα έχετε συνδυάσει με delivery, είτε ακούγονται πιο εξεζητημένα από αυτά που έχετε συνηθίσει να ακούτε σαν «σπιτικά». Και όμως, πιο σπιτικά δεν γίνεται και πιο νόστιμα επίσης δεν γίνεται!

Ένα τέλειο ορεκτικό, σπιτικά nuggets κοτόπουλου, ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Το απόλυτο γεύμα για παιδιά, που όμως ευχαριστεί πολύ και τους μεγάλους, τα chicken nuggets, όλοι το έχουμε συνδέσει με κάτι πολύ όμορφο από την παιδική μας ηλικία αλλά και από συγκεντρώσεις με φίλους - οι περισσότεροι όμως το έχουμε στο μυαλό μας σαν φαγητό που συνήθως παραγγέλνουμε.

Ο Άκης σας αποδεικνύει πως, αν το φτιάξετε εσείς, η απόλαυση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και πως είναι και μια πολύ απλή διαδικασία. Σερβίρει με κέτσαπ και ρίγανη κάτι που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Για κυρίως γεύμα προτείνει την επιτομή της τουρκικής street food λιχουδιάς, το ντονέρ κεμπάπ, στην πιο εύκολή του εκδοχή και παραδίδει ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο για την ευκολία με την οποία το φτιάξατε, τις μυρωδιές που έβγαλε αλλά και το πόσο πραγματικά νόστιμο είναι. Για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα κέικ που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει λεμόνι και, με τις οδηγίες του Άκη, θα καταλάβετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να ετοιμάσετε κάτι που ακούγεται τόσο ψαγμένο.

Δείτε το trailer εδώ:

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved