Taste

Pull-apart σκορδόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε τη συνταγή για το pull-apart σκορδόψωμο, το αφράτο και λαχταριστό ψωμί με αρωματικό βούτυρο και λιωμένο τυρί που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Έγινε trend στα social media και είναι ιδανικό για βραδιές με φίλους!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη ζύμη

300 γρ. νερό, χλιαρό

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

600 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το μπολ

1 αυγό, μεσαίο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

Για το σκορδοβούτυρο

1 σκόρδο, ολόκληρο το κεφάλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

300 γρ. mix τυριών, τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο

σκληρό αλεύρι, για τον πάγκο και τη φόρμα

βούτυρο, για τη φόρμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved