Taste

Κις Λορέν με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς να φτιάξετε κις Λορέν με τυρί κρέμα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη. Η συνταγή για τη ζύμη είναι μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής pâte brisée που χρησιμοποιείται ως βάση στην quiche Lorraine.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

½ πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. μπέικον, κομμάτι

2 αυγά, μεσαία

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

50 γρ. mix τυριών, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρόκα

ελαιόλαδο

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved