
Vegan μουσακάς με φακές από τον Άκη Πετρετζίκη!
Φτιάξτε το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό στην vegan εκδοχή του. Μουσακάς με κιμά φακής, μελιτζάνες και vegan μπεσαμέλ!
Θα χρειαστείτε:
Για τις φακές
250 γρ. φακές, ψιλές
1 κρεμμύδι
4 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
500 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
2 μελιτζάνες, μεσαίες (500 γρ.)
150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για την μπεσαμέλ
130 γρ. ηλιέλαιο
130 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 λίτρο ρόφημα σόγιας, χωρίς ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τη σύνθεση
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ