
Cheesecake με φιστίκια Αιγίνης από τον Άκη Πετρετζίκη
Στο επόμενο τραπέζι σας ετοιμάστε για τους καλεσμένους την απόλυτη εκδοχή του cheesecake με μπισκοτένια βάση, κρέμα από πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και γλάσο από λευκή κουβερτούρα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
Για την κρέμα
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
700 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα λευκή
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ