Taste

Σπιτικά agnolotti γεμιστά με χόρτα και ανθότυρο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δείτε αναλυτικά πώς να φτιάξετε σπιτικά agnolotti γεμιστά με χόρτα και ανθότυρο. Ένα ιταλικό πιάτο, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο δείπνο.

Για τη ζύμη ζυμαρικών

150 γρ. σκληρό αλεύρι

50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.γ. αλάτι

2 αυγά, μεσαία

Για τη σάλτσα λεμονιού

20 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

300 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

πιπέρι

Για τη γέμιση

200 γρ. χόρτα, εποχής, καθαρισμένα

10 γρ. άνηθο

10 γρ. μαϊντανό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. ανθότυρο

ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

50 γρ. ανθότυρο

2 κ.σ. λάδι βασιλικού

φύλλα βασιλικού

πιπέρι

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved