Τάρτα κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Φτιάξτε την απόλυτη γλυκιά τάρτα κολοκύθας με τραγανή βάση και αφράτη γέμιση από πουρέ κολοκύθας και μπαχαρικά, και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει! Ιδανική συνταγή για το φθινόπωρο!
Για τον πουρέ κολοκύθας
2 κιλά κολοκύθα, με τη φλούδα
Για τη βάση
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.σ. νερό
1 ασπράδι
Για τη γέμιση
3 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
1 βανιλίνη
600 γρ. ζαχαρούχο γάλα
⅓ κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
300 γρ. σαντιγί
20 γρ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ