Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας από τον Άκη Πετρετζίκη
Αναβαθμίστε την κλασική μανιταρόσουπα προσθέτοντας σελινόριζα και λάδι τρούφας. Μια εύκολη συνταγή μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια champignon
300 γρ. σελινόριζα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
800 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. γάλα πλήρες
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ