
Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ζυμαρικά δοκιμάστε να φτιάξετε παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη ζυμαρικών
300 γρ. σκληρό αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
2 κ.γ. αλάτι
4 αυγά, μεσαία
Για το ραγού από θράψαλα
500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 στικ σέλερι
1 καρότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
150 γρ. νερό
300 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
15 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com