Taste

Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ζυμαρικά δοκιμάστε να φτιάξετε παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη ζύμη ζυμαρικών

300 γρ. σκληρό αλεύρι

100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

2 κ.γ. αλάτι

4 αυγά, μεσαία

Για το ραγού από θράψαλα

500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 στικ σέλερι

1 καρότο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κύβο λαχανικών

150 γρ. νερό

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

15 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό πορτοκαλιού, από 1 λεμόνι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

παρμεζάνα, τριμμένη

σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved