Παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ζυμαρικά δοκιμάστε να φτιάξετε παπαρδέλες με ραγού από θράψαλα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Για τη ζύμη ζυμαρικών
300 γρ. σκληρό αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
2 κ.γ. αλάτι
4 αυγά, μεσαία
Για το ραγού από θράψαλα
500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 στικ σέλερι
1 καρότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
150 γρ. νερό
300 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
15 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com