Πατάτες ογκρατέν της μαμάς από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα τις κλασικές πατάτες ογκρατέν της μαμάς!
Η μαμαδίστικη εκδοχή για τις αγαπημένες πατάτες «au gratin» με τυριά και μπέικον που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
1.300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. μπέικον, σε φέτες
1 κ.σ. βούτυρο, για το ταψί
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα ρίγανης
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ