Κριθαρότο με μύδια και σαφράν από τον Άκη Πετρετζίκη
Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και φτιάξτε το απόλυτο κριθαρότο με μύδια και σαφράν! Ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο για ένα επίσημο γεύμα και όχι μόνο!
Για τα μύδια
600 γρ. μύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. λευκό κρασί
Για το κριθαρότο
350 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1 σέλερι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
80 γρ. λευκό κρασί
1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
500 γρ. νερό
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
φύλλα κόλιανδρου
φέτες λάιμ
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com