Νηστίσιμοι χταποδοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε τους πιο λαχταριστούς νηστίσιμους χταποδοκεφτέδες για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο! Το τέλειο ορεκτικό που θα σας θυμίσει καλοκαίρι.
850 γρ. χταπόδι
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 κ.σ. κοφτές vegan μαγιονέζα
400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
λεμόνι, σε φέτες
vegan μαγιονέζα
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com