Taste

Πάστα φλώρα με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πάστα φλώρα είναι είναι μια γλυκιά τάρτα με βουτυρένια ζύμη, γέμιση από μαρμελάδα και τις χαρακτηριστικές ρίγες ζύμης για επικάλυψη.

Προέρχεται από την Ιταλία και το πραγματικό της όνομα είναι «pasta frolla» που σημαίνει «εύθρυπτη ζύμη». Στα ελληνικά, η λέξη «frolla» παρερμηνεύτηκε με τη λέξη «flora» που σημαίνει «άνθος». Στη συγκεκριμένη εκδοχή του Άκη Πετρετζίκη φτιάξτε τη με γέμιση από ολόκληρα μήλα!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved