Taste

Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά φάβας από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς να πετύχετε τον πιο τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο χωρίς ξαλμύρισμα και συνοδέψτε τον με σκορδαλιά φάβας, όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο που τρώμε στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι: Για τη σκορδαλιά φάβας

200 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι

900 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

2 σκ. σκόρδο

20-30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί

75 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τον μπακαλιάρο

800 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, κατεψυγμένο και ξαλμυρισμένο

100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

100 γρ. κορν φλάουρ

αλάτι

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

λεμόνι, σε φέτες

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved