Κολοκυθάκια γεμιστά με τραχανά και κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
Το αγαπημένο μαμαδίστικο λεμονάτο φαγητό, τα κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή!
Αντικαταστήστε το ρύζι με τραχανά και φτιάξτε ένα αυγολέμονο σαν μπεσαμέλ!
Συστατικά
Για τα κολοκυθάκια
- 1,5 κιλό κολοκυθάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 120 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- ¼ ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 5-6 γρ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- πιπέρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ