3 σος για το πασχαλινό τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Αυτές είναι οι 3 σος που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα πασχαλινό τραπέζι. Δείτε τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές για τζατζίκι, τυροκαυτερή και σος γιαουρτιού με μουστάρδα και μέλι.
Θα χρειαστείτε:
Για το τζατζίκι
340 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
1 αγγούρι, μικρό (150 γρ.)
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελιά
ελαιόλαδο
Για την τυροκαυτερή
330 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
400 γρ. φέτα
2 κ.γ. μπούκοβο, καυτερό
50 γρ. ελαιόλαδο
½ σκ. σκόρδο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μπούκοβο, καυτερό
ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι με μουστάρδα και μέλι
330 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
50 γρ. μουστάρδα
30 γρ. μέλι
1 κ.γ. γεμάτο κάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
κάρι
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com