Τσιπούρα με σάλτσα λεμονιού και κουσκούς από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο ένα κυρίως γεύμα με φιλέτο τσιπούρας, κουσκούς και σάλτσα λεμονιού από τον Άκη Πετρετζίκη. Ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο για κάθε μέρα! Ιδανική καλοκαιρινή συνταγή!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το κουσκούς
200 γρ. κουσκούς
3 κ.σ. ελαιόλαδοχυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτι
Για την τσιπούρα
4 φιλέτα τσιπούρας, 600 γρ.
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
Για τη σάλτσα λεμονιού
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
½ κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 σκ. σκόρδο
150 γρ. νερό
70 γρ. λευκό κρασί
1 κλ. θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ